KNCV Tuberculosefonds

Een wereld zonder tuberculose
KNCV Tuberculosefonds strijdt wereldwijd als leidende technische expert tegen tuberculose. Vanuit ons hoofdkantoor in Den Haag en 12 landen/regiokantoren in Azië en Afrika werken we samen met vele mondiale en lokale partners aan ons ultieme doel: een wereld zonder tuberculose. Dit doen we vanuit alle ervaring die we in de afgelopen 115 jaar hebben verzameld. En waarmee we gezamenlijk tuberculose onder controle hebben gekregen in Nederland.

Dagelijks 5.000 sterfgevallen
“Ons doel is dat niemand meer onnodig sterft aan tuberculose”, aldus Kitty van Weezenbeek, directeur van KNCV Tuberculosefonds. “Veel mensen denken dat tuberculose iets van vroeger is, maar niets is minder waar. Tuberculose is de meest dodelijke infectieziekte ter wereld – er sterven wereldwijd iedere dag 5.000 mensen aan. Dit vinden wij onacceptabel.” Omdat de ziekte met de juiste behandeling te genezen is, willen we bereiken dat iedereen, onafhankelijk van geslacht, ras, religie of economische situatie, toegang heeft tot goede voorlichting, diagnose en behandeling. Er is echter nog heel veel te doen. De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat een derde van de mensen met tuberculose niet wordt gediagnostiseerd of geregistreerd. Daarom zetten we sterk in op het verbeteren van de toegang tot nieuwe snelle diagnostiek en de samenwerking met de private gezondheidszorg.

Kortere en dragelijkere behandeling
De huidige behandeling is helaas lang en zwaar en de bijkomende kosten zijn voor veel patiënten onoverkomelijk. Als zij de behandeling niet afmaken kunnen ze de besmettelijke bacterie blijven overdragen aan anderen en multiresistente tuberculose ontwikkelen die nog moeilijker te behandelen is. Daarom doen we onderzoek hoe we de behandeling korter en dragelijker kunnen maken. Met een snelle diagnose en kortere behandeling kunnen we veel levens redden, leed voorkomen en zorgen dat mensen met tuberculose niet ook nog eens in uitzichtloze armoede vervallen.

Nederlandse expertise over de hele wereld
We hebben de ziekte in Nederland inmiddels goed onder controle. Toch blijven we er ook hier aan werken om de ongeveer 900 gevallen per jaar verder terug te dringen. Daarnaast zetten wij onze expertise door de hele wereld in om mondiaal te bereiken wat ons in Nederland is gelukt.”

Met uw nalatenschap helpt u mee aan een wereld zonder tuberculose. Heeft u er al eens bij stilgestaan hoe u wilt voortleven? Heeft u vragen over het opnemen van KNCV Tuberculosefonds in uw testament of wilt u met ons van gedachten wisselen?

Ed Fransen informeert u graag over de mogelijkheden in een persoonlijk gesprek of kijk op onze website, zie ook https://www.kncvtbc.org/wat-kun-jij-doen/neem-kncv-op-in-uw-testament/. Lukt dit niet? Dan kunt u altijd onze brochure telefonisch aanvragen via 070-4167288 of door het sturen van een mail aan nalaten@kncvtbc.org.

KNCV Tuberculosefonds

Bezoekadres:
Benoordenhoutseweg 46
2596 BC Den Haag
Array
(
  [0] => Array
    (
      [adres] => Benoordenhoutseweg 46, 2596 BC Den Haag
      [titel] => 
      [nr] => A
    )

)
blinden en slechtziendenlepra